Om kaffebreve

Kaffebreve er en japansk opfindelse, som gør det muligt at brygge frisk filterkaffe direkte i koppen, hvorved kaffens fulde aroma udfoldes.  Usunas kaffebreve er perfekte når man blot vil have en enkelt kop kaffe – inde eller ude.

Usunas kaffebreve er oplagte til at tage med udenfor.

Altid helt frisk kaffe

Hvert brev indeholder mindst 10 g helt friskristet 100% arabicakaffe. Modsat kapsler, er Usunas kaffe altid helt frisk og vi samarbejder med det lille kafferisteri Holy Bean på Fyn, om at få de bedste kaffeprodukter. Dermed sikrer vi at kaffen har den højeste kvalitet og ydermere kan vi være sikre på, at kaffen er produceret under bæredygtige forhold.

Kaffe er bedst lige efter, at den er tilberedt, da smagen træder bedst frem efter et par minutter i koppen. Efter en times tid, er tabet af smag og aroma i kaffe lavet på kaffemaskine tydeligt.

Med japanske kaffebreve, opnår du altid smagen af helt friskbrygget kaffe – helt uden vedligehold af maskiner. Det unikke koncept har gjort kaffebreve populære over hele verden, og i dag sælges der over 14 milliarder kaffebreve om året.

Tre typer af kaffe

Lige nu bruger vi tre typer af arabicakaffe; Brasil Daterra Santa Colomba, Ecuador Mikrolot Carlos Minga og Ethiopien Doyo. De to første typer breve indeholder 10 g helt friskristet 100% arabicakaffe, men den sidste indeholder 12 gram.

Arabicakaffe

Ngoro Ngoro fra Tanzania

Shangri-La Estate, ligger i det naturskønne højland lige op til Ngoro Ngoro krateret. Den vulkanske jord er utrolig frugtbar og næringsrig, hvilket giver dyrkningen af kaffen de optimale og næringsrige betingelser. Kaffen bliver forarbejdet med rent “forest water” til både vanding og produktion der udnytter vandet fra Ngorongoro kraterets vandløb.

Ethiopien Doyo

Doyo er et koorporativ bestående af ca 430 små kaffefarme, kaffen bliver dyrket i ca 1800-2100 meter (high grown). Distriktet ligger i Jimma Oromia Regionen, Vest Ethiopien. Farmeren får flere penge for høj kvalitet og det har en positiv effekt, når de bliver belønnet for god kvalitet. Kaffen er sød, med florale noter, utrolig balanceret, dejlig let på tungen, mild og aromatisk.

Brasil Daterra Santa Colomba

Sød og delikat kaffe fra Brasilien, noter af cacao, hasselnød og chokolade. Meget rund og blid smag. Meget klassisk eftersmag.

Bryg god filterkaffe ude og inde

Arabica kaffebreve fra Usuna kan både bruge ud og inde, og Usunas kaffe blev bl.a. anmeldt af bloggen tasteitoursite.com hvor vi fik følgende kommentar:

“Det er vores mening at denne kaffeoplevelse er af de allerbedste, vi har haft, når man sammenligner med alternative turkaffe. Lækkert – tag at prøv det. Navnet er: Usuna.”

Læs flere anmeldelser, og prøv kaffebrevene ved at bestille her på siden. Du kan også se en video af hvordan man bruger kaffebrevene på youtube.